• Пошук по документах

Маркування місцевої продукції «Зроблено в Україні»

eye

108

Опубліковано: 18.07.2024 11:21

Новини

img

Міністерством економіки України був запущений проєкт щодо маркування продукції, виготовленої в Україні візуальним зображенням та логотипом «Зроблено в Україні».

Що може бути промарковане?

Промаркованим відповідно до брендбуку (затверджених правил використання) проєкту, може бути продукція, яка реалізується в первинній упаковці, тарі. На такій упаковці обов’язково буде зазначено інформацію про фактичне місцезнаходження виробничих потужностей виробника цього товару на території України. Тобто, харчові та нехарчові (промислові, будівельні) товари можуть мати таке відображення.

Як відбуватиметься маркування?

На сайті загальноукраїнської ініціативи (режим доступу – https://madeinukraine.gov.ua/ ) є відповідний конструктор етикеток та дизайну, який розміщений у верхньому правому кутку. Тут можна: створити абсолютно «з нуля» нову етикетку, відкоригувати попередньо розроблену Вашу етикетку (яка зараз використовується) для відповідного розміщення на ній маркування «Зроблено в Україні» чи згенерувати в режимі конструктора із наявних фотографічних та описових матеріалів нову. Вже після цього нова етикетка із маркуванням «Зроблено в Україні» розміщується на продукті як звичайна.

Після долучення до такої ініціативи, дане маркування можна відобразити на власному сайті виробника.

Що таке маркування дасть виробнику?

По-перше, більшу промоцію власної продукції. По-друге, чітку визначеність щодо Вашої позиції на підтримку України та її відбудови від злочинів росії. По-третє, відповідальність за якість товару та власних працівників. По-четверте, доступ до державного та грантового фінансування, участь у конкурсних програмах та проєктах.

Відділ економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій виконавчого комітету Решетилівської міської ради націлює саме на цей останній пункт. Адже досвід трьох минулих років чітко показує, що виробники, які отримали таке фінансування мають гарні темпи росту, розширили власні виробництва, придбали необхідне обладнання та устаткування.

Що це дасть покупцю?

Візуально швидший вибір товарів, впевненість у якості товару, певну прив’язку до маркування. Але головне тут – чітке усвідомлення про те, що до 40% його витрат на придбання товару, повернеться до держави чи місцевої громади та дасть більше можливостей для підтримки наших населених пунктів, людей і тих, хто нас захищає.

Тож звертаємося до місцевих виробників продовольчих та непродовольчих товарів, виробників крафтової продукції, що працюють в населених пунктах на території Решетилівської міської територіальної громади, з пропозицією долучитися до ініціативи з маркування.

Бо коли купуєш українське – усі в плюсі!

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію