• Пошук по документах

Питання в галузі енергозабезпечення, які потребують термінового вирішення, розглянули на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність»

eye

13

Опубліковано: 26.07.2024 15:46

Новини

img

На засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглянули теми, які потребують термінового вирішення. Зокрема питання енергозабезпечення. Від нього залежить і функціонування мереж мобільних операторів, і водопостачання.

 

До роботи залучили СБУ, представників Держенергонагляду, обленерго та підприємств комунального господарства. Робоча група сформувала низку доручень. 

 

Електроенергія. Потрібно посилити контроль за дотриманням графіків відключень. Необхідно вкотре переглянути перелік адрес споживачів. ОСББ мають перевірити внутрішньобудинкові електромережі, автоматику будинків, щоб ефективно функціонували.

 

«Надважливо – комунікація з людьми. Обленерго повинне забезпечити ефективну роботу кол-центру. Максимально доступним має бути інформування і про графіки відключень», – зауважив начальник ОВА Філіп Пронін.

 

Представник Держенергонагляду висловив пропозицію щодо доопрацювання сайту обленерго.

 

Тергромадам доручили забезпечити світлофори резервними джерелами живлення на важливих перехрестях доріг.

 

«Водопостачання. Незалежно від відключень електроенергії у кожній оселі має бути вода. Полтавська ОВА спільно з представниками комунальних господарств постійно працює над цим питанням», – сказав Філіп Пронін.

 

Очільник області акцентував, що незважаючи на складність технічного рішення, знайшли оптимальний шлях. Спеціалісти працюють над якнайшвидшим вирішенням питання.

 

Мобільний зв'язок та інтернет. Його якість залежить від електроживлення відповідного обладнання. Станції операторів можуть працювати чотири години у разі відключення світла. А протягом трьох годин, у разі наявності світла, вона не встигає повністю зарядитися.

 

«Спільно напрацьовуємо рішення, щоб під час відключень світла люди були на зв'язку та з інтернетом», – додав Філіп Пронін.

 

Окрім цього, розглянули проблематику будинків, які не підключені до централізованого газопостачання у Полтавській громаді.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію