• Пошук по документах

ЗРОБИМО УКРАЇНУ ЧИСТОЮ РАЗОМ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ!

eye

26

Опубліковано: 29.08.2024 14:51

Новини

img

20 вересня 2024 року під гаслом “Зробимо Україну чистою разом!” у 24 регіонах, з дотриманням норм безпеки та обмежень военного часу, враховуючи географічні особливості регіонів, Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day” разом з 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу. 

З 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і тепер його додано до календаря міжнародних днів і тижнів. Всесвітній день прибирання став найбільшою мобілізаційною мирною акцією у світі та переміг у рейтингу UN SDG Awards. Мобілізація мільйонів через колективні дії для цивільного миробудування, сталого глобального майбутнього та боротьби з твердими відходами.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об?єднання зусиль заради екологічного майбутнього. 

Участь візьмуть громадяни, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднаються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок. 

Долучитися до участі у Всесвітньому дні прибирання “World Cleanup Day” можна у таких форматах:

Індивідуальні та сімейні толоки.

  • Колективні прибирання на території установ, організацій: (кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність. У випадку сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття).

  • Традиційні прибирання: (дозволяються виключно на рекомендованих органами місцевого самоврядування локаціях). 

  • Цифрове прибирання (онлайн): (видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів. Це зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup). 

  • Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org: “Знайди, сортуй, здавай” сортування вторинної сировини та відправка на переробку.

  • Розбір завалів. 

  • Українців закордоном також запрошують приєднатись, організувавши онлайн або офлайн прибирання, долучившись до міжнародної події, подякувавши приймаючим містам та підтримавши своє рідне місто навіть на відстані та зареєтрувати результат. 

Організатор заходу: Всеукраїнський молодіжний рух “Lеt’s dо it Ukraine” спільно з міжнародним рухом “ Lеt’s Dо It World”, Міжнародним молодіжним рухом “School Recycling World”.

Доцільно не лише приєднатися до цієї глобальної ініціативи, але й зареєструвати результати своєї участі за посиланням: https://forms.gle/zjQtrZoL3KXZ5hP18 до 25 вересня 2024 року включно. Це важливодля калькуляції, підтвердження загальнонаціональних результатів та отримання сертифікату участі онлайн.

Більше інформації на сайті Всеукраїнського молодіжного руху “Lеt’s dо it Ukraine” «за посиланням: https://letsdoitukraine.org/2024/08/ldu-wcd-2024/.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію