• Пошук по документах

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ ДОКУМЕНТА ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ПРОЕКТА МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ.

eye

275

Опубліковано: 19.07.2022 15:30

Новини

img

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ ДОКУМЕНТА ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ПРОЕКТА МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

«Детальний план території земельної ділянки площею 2,000 га з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 розташованої за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області»

1. ЗАМОВНИК СЕО

Замовником проекту є Решетилівська міська рада.

Юридична адреса: Полтавська обл., Полтавський р-н, м. Решетилівка, вул. Покровська, буд. 14.

Виконавцем проекту містобудівної документації є фізична особа – підприємець Педан Сергій Володимирович, кваліфікаційний сертифікат серія АА №004433.

2. ВИД ТА ОСНОВНІ ЦІЛІ ДОКУМЕНТА ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ, ЙОГО ЗВ’ЯЗОК З ІНШИМИ ДОКУМЕНТАМИ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ.

Детальний план є містобудівною документацією місцевого рівня, що визначає планувальну організацію та розвиток території.

Детальний план території земельної ділянки з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 площею 2,000 га, розташованої  за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області розробляється з метою визначення територіального розвитку на проектний період з урахуванням перспектив, обґрунтованих раціональним використанням територіальних та природних ресурсів, а також з метою оптимальної функціональної організації простору, яка має забезпечувати стійкий розвиток території.

Детальний план території передбачає:

– визначення майбутніх потреб переважних напрямів використання території;

– урахування державних, громадських і приватних інтересів під час планування забудови та іншого використання територій;

– обґрунтування черговості й пріоритетності забудови та іншого використання територій;

– визначення містобудівних заходів щодо поліпшення екологічного та санітарно-гігієнічного стану;

– визначення територій, що мають будівельні, санітарно-гігієнічні, природоохоронні та інші обмеження їх використання.

Проект детального плану території розроблено на виконання рішення сімнадцятої сесіїї восьмого скликання Решетилівської міської ради від 24 грудня 2021 року № 927-17-VIII “Про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки площею 2,00 га, за адресою: (5324255100:00:018:0174) за межами м. Решетилівка Полтавського району Полтавської області». При розробці «Детальний план території земельної ділянки площею 2,000 га з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 розташованої за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області», враховується: Схема планування території Полтавської області, стратегії та програми економічного, демографічного, екологічного, соціального розвитку відповідної території, програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини та пам’яток археології, чинна містобудівна документація на місцевому рівні та проектна документація, інформація містобудівного, земельного та інших кадастрів, заяви щодо забудови та іншого використання території.

3. ТЕ, ЯКОЮ МІРОЮ ДОКУМЕНТ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ВИЗНАЧАЄ УМОВИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ВИДІВ ДІЯЛЬНОСТІ АБО ОБ’ЄКТІВ, ЩОДО ЯКИХ ЗАКОНОДАВСТВОМ ПЕРЕДБАЧЕНО ЗДІЙСНЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ (У ТОМУ ЧИСЛІ ЩОДО ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ, РОЗМІРУ, ПОТУЖНОСТІ АБО РОЗМІЩЕННЯ РЕСУРСІВ).

Відповідно до частини першої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою статті третьої. Така планована діяльність підлягає оцінці впливу на довкілля до прийняття рішення про провадження планованої діяльності.

Згідно Статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Детальний план території деталізує положення генерального плану населеного пункту або комплексного плану та визначає планувальну організацію і розвиток частини території населеного пункту або території за його межами.

Детальний план розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції, та підлягає стратегічній екологічній оцінці. Метою розробки детального плану території є: зміна цільового призначення земельної ділянки із земель 01.03 для ведення особистого селянського господарства на землі 12.04 для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.

На існуючій ділянці, що розглядається, площею 2,000 га планується будівництво автозаправочного комплексу (АЗК).

Детальним планом території передбачається розміщення наступних проектних будівель і споруд:

  •  будівля АЗК з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів;
  • навіс над паливо-роздавальними колонками;
  • паливо-роздавальна колонка РМП – 5 шт;
  • паливо-роздавальна колонка СВГ – 2 шт;
  • видатковий резервуар палива 50м3 підземний – 3 шт;
  • АГЗП (модуль) підземний резервуар 19.9 м3, паливо-приймальний вузол СВГ;
  • сепаратор нафтопродуктів;
  • резервуар накопичувач води 50м3 підземний – 2 шт;
  • очисні споруди;
  • ЗТП;
  • дизельгенератор;
  • пожежний резервуар (підземний) 100 м3 – 2 шт;
  • стійка електрозарядки – 2 шт;
  • майданчик тимчасового зберігання автотранспорту;
  • інформаційне табло (стела).

4. ЙМОВІРНІ НАСЛІДКИ:

При розробці ДПТ враховані ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова території», Державні санітарні норми, витримані зони санітарної охорони існуючих та проектних інженерних мереж.

а) для довкілля, у тому числі для населення

В ході здійснення СЕО мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації документа державного планування, зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких компонентів довкілля:

- ґрунти;

- атмосферне повітря;

- водні ресурси:

- стан фауни, флори, біорізноманіття, землі;

- кліматичні фактори;

у тому числі для здоров’я населення:

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території, на здоров’я населення.

б) Для територій з природоохоронним статусом

Ділянка проектування знаходиться поза межами об’єктів та територій природно-заповідного фонду, отже вплив не передбачається;

в) Транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення

Транскордонний плив відсутній.

5. ВИПРАВДАНІ АЛЬТЕРНАТИВИ, ЯКІ НЕОБХІДНО РОЗГЛЯНУТИ, У ТОМУ ЧИСЛІ ЯКЩО ДОКУМЕНТ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ НЕ БУДЕ ЗАТВЕРДЖЕНО.

З метою розгляду альтернативних проектних рішень та їх екологічних наслідків під час СЕО «Детальний план території земельної ділянки площею 2,000 га з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 розташованої за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області», передбачається розглянути «Нульовий сценарій», без впровадження проектних змін.

Альтернатива 1: «Нульовий сценарій» – тобто опис, прогнозування та оцінка ситуації у випадку незатвердження зазначеного документа державного планування.

6. ДОСЛІДЖЕННЯ, ЯКІ НЕОБХІДНО ПРОВЕСТИ, МЕТОДИ І КРИТЕРІЇ, ЩО ВИКОРИСТОВУВАТИМУТЬСЯ ПІД ЧАС СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ.

Основною метою прогнозу є оцінка можливої реакції навколишнього природного середовища на прямий чи опосередкований вплив людини, вирішення задач раціонального природокористування у відповідності з очікуваним станом природного середовища.

При здійсненні стратегічної екологічної оцінки будуть використовуватись логічні і формалізовані методи прогнозування. Для підготовки звіту СЕО передбачається використовувати наступну інформацію: доповіді про стан довкілля; статистичну інформацію; інформацію, яка включена в інші акти законодавства, які мають відношення до проекту ДДП, дані моніторингу стану довкілля; інша доступна інформація.

7. ЗАХОДИ, ЯКІ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ РОЗГЛЯНУТИ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ, ЗМЕНШЕННЯ ТА ПОМ’ЯКШЕННЯ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ ВИКОНАННЯ ДОКУМЕНТА ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ.

Стратегічною екологічною оцінкою передбачається розглядати заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків на довкілля, визначені законодавством та нормативно-правовими актами.

Так, Закон України «Про охорону навколишнього природного середовища», визначає загальні вимоги в галузі охорони навколишнього середовища при розміщенні, проектуванні, будівництві, введенні в експлуатацію, експлуатації, консервації, споруд та інших об’єктів.

Законом встановлено, що використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог:

а) раціонального і економного використання природних ресурсів на основі широкого застосування новітніх технологій;

б) здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища;

в) здійснення заходів щодо відтворення відновлюваних природних ресурсів;

г) застосування біологічних, хімічних та інших методів поліпшення якості природних ресурсів, які забезпечують охорону навколишнього природного середовища і безпеку здоров’я населення;

д) збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також інших територій, що підлягають особливій охороні;

е) здійснення господарської та іншої діяльності без порушення екологічних прав інших осіб;

є) здійснення заходів щодо збереження і невиснажливого використання біологічного різноманіття під час провадження діяльності, пов’язаної з поводженням з генетично модифікованими організмами.

Заходи спрямовані на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на здоров’я населення. При здійсненні планованої діяльності у відповідності до вимог статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів будуть розглядатися:

– відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами;

– заходи радіаційної безпеки, відповідних санітарних правил;

– заходи встановлені нормами, іншими актами законодавства, що містять вимоги радіаційної безпеки.

8. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО СТРУКТУРИ ТА ЗМІСТУ ЗВІТУ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ.

Відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» - ст. 11, п. 2.

         9.ОРГАН, ДО ЯКОГО ПОДАЮТЬСЯ ЗАУВАЖЕННЯ І ПРОПОЗИЦІЇ, ТА СТРОКИ ЇХ ПОДАННЯ.

Зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки «Детальний план території земельної ділянки площею 2,000 га з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 розташованої за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області» подаються до: Решетилівської міської ради, за адресою: Полтавська обл., м. Решетилівка, вул. Покровська, буд. 14

Відповідальна особа Приходько Олег Всеволодович

Строки подання

15 діб з дня оприлюднення повідомлення на офіційному сайті Решетилівської міської ради, електронний ресурс, адреса посилання: http://reshetrada.in.ua/ «Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документа державного планування проекту містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки площею 2,000 га з кадастровим номером 5324255100:00:018:0174 розташованої за межами населених пунктів біля міста Решетилівка в адміністративних межах Полтавського району Полтавської області» (відповідно до пп/5,6 ст. 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»), дата оприлюднення 22.07.2022.

 

 

Голова міської ради                                                          ______________О.А.Дядюнова

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію