• Пошук по документах

До уваги суб’єктів господарювання!

eye

221

Опубліковано: 03.02.2023 08:59

Новини

img

Указом Президента України від 02.10.2012 року № 5403-IV затверджено Кодекс цивільного захисту України, який діє з 01.07.2013 року, який є основним документом-регулятором у сфері безпеки життєдіяльності.

Полтавське районне управління Головного управління ДСНС України у Полтавській області повідомляє, що відповідно до частини 2 ст. 57 Кодексу Цивільного захисту України, початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) (далі - об’єкти нерухомості) здійснюється суб’єктом господарювання на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику – також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову  № 80 від 14 лютого 2018 року «Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки» (далі – Постанова), яку розроблено з метою приведення нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки у відповідність з вимогами Законів України «Про адміністративні послуги» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами підприємцями».

Постановою удосконалено процедуру подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, а також надано можливість суб’єкту господарювання з березня 2018 року подавати декларацію в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг, у тому числі через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС.

Декларація заповнюється суб’єктом господарювання і подається ним або надсилається рекомендованим листом за місцем розташування об’єкта (об’єктів) нерухомості до адміністратора центру надання адміністративних послуг або ДСНС (дозвільного органу), або через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://poslugy.gov.ua/), зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС (https://e-services.dsns.gov.ua/). За цією ж електронною адресою, натиснувши на відповідну вкладку , можна ознайомитися із Інструкцією по користуванню. Суб’єкт господарювання з високим ступенем прийнятного ризику разом з декларацією подає позитивний висновок за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану об'єкта нерухомості. Оцінка протипожежного стану проводиться суб’єктом господарювання, який одержав відповідну ліцензію.

 

Полтавське районне управління ГУ ДСНС України у Полтавській області

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію