• Пошук по документах

Решетилівська громада бере участь у ще одному "пілоті"

eye

239

Опубліковано: 27.07.2023 09:20

Новини

img

Решетилівська громада приєднується до проєкту "Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні", що фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки міжнародної організації PATH.

Наразі в Україні лише 5 громад, які впроваджують даний проєкт.

Карта України та Роман Родина представляє проєкт

Слайд презентацією з переліком громад,які долучаються до проєкту

У рамках проєкту планується надання якісних медичних послуг та послуг громадського здоров'я у віддалених куточках нашої громади, залучення громади до питань здоров'я, попередження неінфекційної та інфекційної захворюваності.

На фото презентація слайду, на якому висвітлені завдання проєкту

25 липня в залі засідань Решетилівської міської ради відбулася презентація даного проєкту. До нас завітали фахівці Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОВА, ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" та ДУ "Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Гості заходу в залі засідань

Гості заходу в залі засідань

Роман Родина - проєктний менеджер PATH розповів про важливість профілактики хвороб, мету проєкту та можливі напрямки підтримки громади.
Наприклад: підвищення кваліфікації кадрових ресурсів, проведення навчань для мультидисциплінарних команд з представників громади, закладів охорони здоров'я, закладів освіти, активістів громади щодо їх залучення до профілактики хвороб та розробка та впровадження програм з інформування населення з питань протидії інфекційним захворюванням та профілактики неінфекційних захворювань.

Роман Родина презентує проєкт

Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОВА та Наталія Лугова, директор КП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Решетилівської громади" розповіли про роботу галузі охорони здоров’я Полтавщини та Решетилівської громади зокрема.

Папка на столі

Віктор Лисак

Екран ноутбука

Наталія Лугова

Екран проєктора

Після візиту до Решетилівської міської ради гості відвідали Центр ПМСД та амбулаторії в с. Шевченкове та Покровське для проведення оцінки стану впровадження заходів інфекційного контролю в ЦПМСД.

Так, як в нашій громаді не в кожному населеному пункті є можливість отримати медичні послуги, участь у даному проєкті дає змогу отримати обладнання, яке дозволить проводити раннє діагностування хвороб (цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, рак молочної залози, колоректальний рак, рак передміхурової залохи, рак шийки матки), проводити моніторинг холестерину крові чи вакцинацію навіть у віддалених селах.

Екран проєктора з інформацією

Гості заходу в залі засідань


 

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію