• Пошук по документах

ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

eye

232

Опубліковано: 01.09.2023 16:19

Новини

img

Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

  1. Планована діяльність.

Геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) Щербаківсько-Шкурупіївської площі на території Полтавського району Полтавської області.

Споруджування (влаштування) свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі; реконструкція установки підготовки вуглеводневої сировини, облаштування та підключення до неї свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі; буріння 2-х водних свердловин для водозабезпечення процесу споруджування (влаштування) свердловин №5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі; будівництво газопроводу-підключення.

Споруджування (влаштування) свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі передбачається за допомогою бурового верстату з дизельним приводом, вантажопідйомністю близько 590 т, спосіб буріння роторний, з використанням ГВД та комбінований.

Буріння 2-х водних свердловин для водозабезпечення процесу споруджування (влаштування) свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі передбачається за допомогою бурового верстату з дизельним приводом, спосіб буріння роторний, з використанням ГВД та комбінований.

Підключення свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі передбачається до Щербаківсько-Шкурупіївської установки підготовки вуглеводневої сировини.

Реконструкція установки підготовки вуглеводневої сировини передбачає забезпечення збору, підготовки та транспортування продукції з подальшим направленням газу до магістрального газопроводу. Підготовка газу буде забезпечуватись за рахунок низько температурної сепарації.

Для буріння свердловин передбачається використання бурового верстату вантажопідйомністю близько 590 т з дизельним приводом, проектна глибина свердловин становить: №5 Щербаківсько-Шкурупіївської площі – 4200 м, №6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі – 4200 м.

Спосіб буріння роторний, з використанням ГВД та комбінований.

Передбачається кріплення ствола свердловин високогерметичними обсадними трубами, з закачуванням цементного розчину в затрубний простір.

На період буріння свердловин передбачається укладання угод з землекористувачем (за погодженням з її власником) на займання та використання земельних ділянок площею близько 3,5 га під майданчик буріння свердловин, що будуть оформлені у відповідності до законодавства України.

Роботи з користування надрами, в т.ч. споруджування (влаштування) свердловин, в межах Щербаківсько-Шкурупіївської площі проводяться відповідно до умов та мети наданого надрокористувачу ТОВ «ЖОЛЕТ ІНВЕСТ ГРУП» спеціального дозволу на користування надрами №5275 від 8 вересня 2012 року.

Передбачено підключення свердловин на орієнтовну відстань до 3 км до Щербаківсько-Шкурупіївської установки підготовки вуглеводневої сировини. Підключення свердловин включає обв’язку устя свердловин та прокладання газопроводів-шлейфів та інгібіторопроводів.

Очікувані об’єми видобутку природного газу становлять від 15 тис.м3/добу до 200 тис.м3/добу, видобутку газового конденсату (нафти) до 50 т /добу (з кожної свердловини).

Забезпечення технологічного процесу буріння свердловин водою буде здійснюватися від водозабірних свердловин, які плануються облаштуватися на кожному майданчику буріння свердловини, проектною глибиною до 140 м.

Для забезпечення питних потреб буде використовуватись привозна бутильована вода.

При облаштуванні бурового майданчика передбачається амбарний спосіб буріння, обвалування по периметру бурової площадки, влаштування огорожі, влаштування під’їзної дороги з покриттям із збipних залізобетонних плит.

Застосовується типова схема обв’язки устя свердловини. Обрано оптимальний маршрут і довжину траси газопроводів та інгібіторопроводів з урахуванням рельєфу та існуючих комунікацій. Об'ємно-планувальні й конструктивні рішення прийняті на основі діючих норм із урахуванням кліматичних умов району будівництва й «Переліку основних будівельних конструкцій, виробів і матеріалів». В залежності від довжини газопроводу роботи по підключенню свердловини розраховані на термін від одного до п’яти місяців.

Площа відводу земель у довгострокове користування на період експлуатації свердловин для присвердловинних споруд та під’їзних ґрунтових доріг до 1 га.

Реконструкція Щербаківсько-Шкурупіївської установки підготовки вуглеводневої сировини передбачається на майданчику в межах адміністративного підпорядкування Решетилівської міської ради Полтавського району Полтавської області, на земельній ділянці площею до 1,25 га, на підставі правовстановлюючих документів на користування землею, оформлених у відповідності до законодавства України.

Передбачено будівництво газопроводу-підключення від Щербаківсько-Шкурупіївської установки підготовки вуглеводневої сировини до магістрального газопроводу на орієнтовну відстань до 15 км.

Споруджування (влаштування) свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі передбачається в межах адміністративного підпорядкування Решетилівської міської ради Полтавського району Полтавської області. Розташування устя свердловин обумовлюється оптимальними геологічними умовами розкриття перспективних продуктивних горизонтів і поверхневими умовами.

Буріння водних свердловин для забезпечення процесу споруджування (влаштування) свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі передбачається в межах майданчиків свердловин №№5,6 Щербаківсько-Шкурупіївської площі.

Щербаківсько-Шкурупіївська установка підготовки вуглеводневої сировини розташована на майданчику в межах адміністративного підпорядкування Решетилівської міської ради Полтавського району Полтавської області, на земельній ділянці площею 1,25 га, на підставі правовстановлюючих документів на користування землею, оформлених у відповідності до законодавства України. Відведення додаткової земельної ділянки не передбачається.

 

  1. Суб'єкт господарювання.

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЖОЛЕТ ІНВЕСТ ГРУП», код згідно з ЄДРПОУ 42526858, місце знаходження юридичної особи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, будинок 50, 8Б, кабінет 2, тел.: +380443039033.

 (повне найменування юридичної особи, код згідно з ЄДРПОУ або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця, ідентифікаційний код або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті), місцезнаходження юридичної особи або місце провадження діяльності фізичної особи - підприємця (поштовий індекс, адреса), контактний номер телефону)

 

  1. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів. Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35., тел./факс +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 206-31-50, контактна особа: Грицак Олена Анатоліївна, електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.

(найменування уповноваженого органу, місцезнаходження, номер телефону та контактна особа)

 

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля.

Висновок з оцінки впливу на довкілля, що видається Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України

(вид рішення про провадження планованої діяльності, орган, уповноважений його видавати, нормативний документ, що передбачає його видачу)

 

5. Строки, тривалість та порядок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, включаючи інформацію про час і місце усіх запланованих громадських слухань.

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб'єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

 

Громадські слухання (перші) відбудуться: 04 жовтня 2023 року, о 10 годині 00 хвилин, за електронним посиланням:

https://mepr.webex.com/mepr-ru/j.php?MTID=m9da2c70f602b8270f1ec3f85080966cd

Номер наради: 2362 717 9227; Пароль: EdwHggM6z29.

(зазначити дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)

Громадські слухання (другі) відбудуться: не заплановані.

(вказати дату, час, місце та адресу проведення громадських слухань)
 

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планованої діяльності.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів. Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35., тел./факс +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 206-31-50, контактна особа: Грицак Олена Анатоліївна, електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.

 (зазначити найменування органу, поштову та електронну адресу, номер телефону та контактну особу)

 

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауваженьі пропозицій.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки, контролю та екологічних фінансів. Поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35., тел./факс +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 206-31-50, контактна особа: Грицак Олена Анатоліївна, електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.

 (зазначити найменування органу, поштову та електронну адресу, номер телефону та контактну особу)

        

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього строку громадського обговорення, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.  

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності.

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності та додатки.

 (зазначити усі інші матеріали, надані на розгляд громадськості)

 

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними.

- ТОВ «ЖОЛЕТ ІНВЕСТ ГРУП», 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, будинок 50, 8Б, кабінет 2, з 31.08.2023 р., контактна особа: Плахотничий Микола Леонідович, тел.: +38 067 53380 20.

- Решетилівська міська рада Полтавського району Полтавської області: 38400, Полтавська область, м. Решетилівка, вул. Покровська, 14, з 31.08.2023 р., контактна особа: Дядюнова Оксана Анатоліївна, тел.: +38 (05363)213-80.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію