• Пошук по документах

Курс для навчання мешканців громад по інструменту громадського бюджету

eye

282

Опубліковано: 19.09.2023 16:23

Новини

img

Шановні мешканці громади!

 

Команда компоненту Е-Демократії Швейцарсько-української програми EGAP наразі запустила розроблений курс для навчання мешканців громад по інструменту громадського бюджету (бюджету участі).

Ми, як партнер проєкту та громада, що вже запровадила конкурс громадського бюджету, запрошуємо вас переглянути цей курс та розміщуємо інформацію про можливість такого безкоштовного навчання.

Для кого цей курс?

Цей курс буде корисним передусім громадським активістам, а також представникам органів місцевого самоврядування. Усім, хто хоче впливати на рішення місцевої влади та базово розібратися з особливостями подання проєктів.

Посилання на Онлайн курс «Як створити власний проєкт Громадського бюджету» доступне нижче

https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-013+Sept2023/about# . Для безкоштовного проходження курсу необхідно зареєструватися на платформі, створивши власний кабінет.

У цьому курсі ви дізнаєтеся, що таке громадський бюджет, як скласти проєктну заявку та провести успішну інформаційну кампанію для перемоги проєкту.

Громадський бюджет – це важливий інструмент електронної демократії, який дозволяє громадянам пропонувати до реалізації власні проєкти та отримувати на це кошти із бюджету громади.

Завдяки цьому інструменту мешканці можуть брати активну участь у бюджетному процесі: не лише подавати свої ідеї, а й голосувати за інші.

У цьому курсі ви дізнаєтесь більше про історію появи Громадського бюджету у світі, основні етапи подання заявки, правила підготовки кошторису проєкту, а також ведення успішних інформаційних кампаній для перемоги!

Успішне завершення курсу дає змогу отримати сертифікат, що містить 0,2 кредити ЄКТС.

Онлайн-курс підготовлений у межах швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Міністерством Цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію