• Пошук по документах

Внутрішньо переміщені особи інтегруються у громади Полтавської області

eye

200

Опубліковано: 25.10.2023 10:45

Новини

img

РОБОЧИЙ ВІЗИТ ТА СЕРІЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ ІЗ ГРОМАДСЬКІСТЮ

В РЕШЕТИЛІВСЬКУ ГРОМАДУ

на тему «Внутрішньо переміщені особи інтегруються у громади Полтавської області»

Решетилівська громада Полтавської області бере участь в інноваційному та унікальному проєкті “Внутрішньо переміщені особи інтегруються у громади Полтавської області?, який дозволить практично залучити внутрішньо переміщених осіб до життєдіяльності і сталого розвитку громад, зокрема підвищить рівень знань і навичок жителів і жительок щодо використання інструментів громадської участі при формуванні та реалізації місцевих політик задля подолання наслідків воєнних дій, відновлення і розвитку Решетилівської громади.

Друзі, сусіди(ки), Ваша думка важлива, а Ваша участь - допоможе краще зрозуміти нагальні потреби та погляди мешканців і мешканок, зокрема, внутрішньо переміщених осіб щодо життєдіяльності, спільного розвитку і відновлення наших громад вже сьогодні!

Об’єднана команда експертів(ок), фахівців(чинь) Полтавської обласної ради та Решетилівської міської ради проводить консультації з мешканцями(ками) в форматі стратегічної сесії із використанням інноваційних цифрових методик Ради Європи: реаліті-гри UChange та формування рішень CivicLab, що розроблені українськими експертами.

Під час нашого заходу Ви дізнаєтесь:

  • як Ви можете вирішити локальні проблеми у громаді і реалізувати свої ідеї через інструменти громадської участі;
  • як Ви можете допомогти відновлювати, долати наслідки воєнних дій і розвивати громаду в умовах невизначеності та обмежених ресурсів;
  • що і як робити саме Вам, щоб думка мешканців була реально почута і врахована в рішеннях органів місцевого самоврядування;
  • яка ключова роль потенціалу внутрішньо переміщених осіб і Ваша безпосередньо може вплинути на розвиток громад і чому це важливо для нашого спільного майбутнього.

Надані Вами пропозиції буде враховано під час:

  • підготовки стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громад;
  • напрацювання практичних рекомендацій та плану заходів щодо реалізації стратегій інтеграції ВПО, розвитку та відновлення;
  • впровадження нових механізмів громадської участі, що сприятимуть врахуванню думок і пропозицій громадськості, зокрема внутрішньо переміщених осіб, стосовно питань, що їх стосуються в рішеннях органів місцевого самоврядування.

Очікується, що за результатами реалізації проєкту в Решетилівській громаді буде створено належні умови, які сприятимуть повноцінній інтеграції внутрішньо переміщених осіб в життя громади з урахуванням їх навичок, компетенцій та наявних можливостей громади. Поруч із тим, успішність процесу інтеграції буде забезпечена в умовах обмежених ресурсів під час воєнного стану та в повоєнний період.

Модератор, головний тренер: КОВАЛЕНКО Олексій Лелевич, керівник ГО ФРГС, міжнародний експерт Ради Європи, магістр публічного управління та адміністрування, член координаційної ради «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд».

Команда експерток-тренерів ГО «Форум розвитку громадянського суспільства» та фахівців(чинь) Полтавської обласної ради і структурних підрозділів ОМС: Юлія ХРУТЬБА, Оксана ЄМШИНА, Людмила ГОНЧАРЕНКО, Олеся ДРОБОТЕНКО, Марина БУЛЬБАХА.

Проєкт реалізується у спільній взаємодії Полтавської обласної ради, громадської організації «Форум розвитку громадянського суспільства», Градизької селищної ради, Зіньківської міської ради, Решетилівської міської ради за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України»[1] та в партнерстві з асоціацією “Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування” і громадською організацією “Коліщата”.

 

ПРОГРАМА

м. Решетилівка
вул. Покровська, 14
зала засідань
31 жовтня 2023 року 13:00 – 16:00

Форма реєстрації на захід: https://forms.gle/AQoz9PnmCHkfkjHdA

10:00 - 11:30

РОБОЧІЙ ВІЗИТ ЕКСПЕРТІВ В РЕШЕТИЛІВСЬКУ МІСЬКУ РАДУ

Формат: неформальні індивідуальні зустрічі-консультації.

З боку ГО ФРГС у зустрічі візьмуть участь керівник Коваленко Олексій Лелевич       та залучені експерти.

З боку міської ради запрошуються: фахівці(чині) та представники(ці), які відповідають за питання взаємодії із внутрішньо переміщеними особами (комунікація, облік, видача допомоги тощо).

12:45 – 13:00

Реєстрація учасників(ць), вітальна кава

13:00 – 13:10

Відкриття, вітальні слова організаторів

13:10 – 13:30

Діалог «Важливість інтеграції та залучення внутрішньо переміщених осіб до життєдіяльності і сталого розвитку Решетилівської громади»

Олексій КОВАЛЕНКО, керівник ГО “Форум розвитку громадянського суспільства”

13:30 – 13:40

Знайомство: портрет аудиторії,  формат роботи та розподіл на команди

13:40 – 15:45

РОБОТА В КОМАНДАХ

  • Команда №1 працює у форматі реаліті-гри «UCHANGE: ГРОМАДА»
  • Команда №2 працює у форматі стратегічної сесії CIVICLAB

Увага! Робота команд відбуватиметься паралельно.


 

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію