• Пошук по документах

Збереження ранньоквітучих та занесених до Червоної книги України рослин

eye

78

Опубліковано: 12.03.2024 16:12

Новини

img

Щороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

Збереження первоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас. Оскільки всі з великим нетерпінням чекають пори, коли з’являються перші ознаки пробудження рослинного царства із зимового спокою.

Звертаємо увагу на посилення заходів з охорони та збереження ранньоквітучих об'єктів рослинного світу та рослин занесених до Червоної книги України.

Розпочато операцію «Первоцвіт», яка триватиме до травня 2024 року.

Законодавство України суворо забороняє збір, продаж і купівлю рідкісних дикорослин рослин.

За збір, продаж та купівлю первоцвітів, передбачена адміністративна відповідальність за статтею 88-1 Кодекс України про адміністративні правопорушення, з накладенням штрафу від 30 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Стаття 90 (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), а також статті 159 і 160 КупАП (порушення правил торгівлі на ринках і торгівлі з рук у невстановлених місцях) також передбачають штрафи.

У відповідності до вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України», керуючись Положенням про Державну екологічну інспекцію Центрального округу, затвердженого наказом Державної екологічно інспекції України від 19.04.2017 №275 та на виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 08.02.2024 № 173 «Про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу».

Наголошуємо на збереженні ранньоквітучих об’єктів рослинного світу занесених до Червоної книги України, недопущення та припинення торгівлі ними.

Пам’ятаймо, що кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом. Бережіть природу навколо нас !!!

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію