• Пошук по документах

Міграційна служба Полтавщини: ID-картка та що потрібно знати

eye

43

Опубліковано: 17.04.2024 15:44

Новини

img

Отже нагадуємо, що ID-картка видається у разі:

 

- досягнення 14-річного віку;

- втрати/викрадення паспорта:

- закінчення терміну дії паспорта;

- зміни інформації;

- виявлення помилки в інформації;

- непридатності паспорта до подальшого використання;

- присвоєння РНОКПП або повідомлення про відмову від його прийняття;

- замість паспорта зразка 1994 року (якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні);

- замість паспорта зразка 1994 року (за бажанням).

 

Зазначемо, що законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Тобто, якщо Ваш паспорт-книжечка не має ніяких пошкоджень і містить актуальну інформацію - він є дійсним документом й обміняти його на ID-картку Ви можете за власним бажанням.

 

Разом з тим, звертаємо увагу, що ID-картка видається: - зі строком дії 4 роки особам віком від 14 до 18 років; - зі строком дії 10 років особам, яким виповнилося 18 років і більше.

 

Для оформлення ID-картки можна звернутися до будь-якого підрозділу Міграційної служби у Полтавській області, незалежно від місця реєстрації.

 

Додаткова інформація про необхідні документи, вартість послуги, перелік та графік роботи підрозділів є на офіційному сайті ДМС України https://dmsu.gov.ua/ Виникли питання - в Управлінні працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969, офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.

 

 

Решетилівський сектор УДМС у Полтавській області

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію