• Пошук по документах

Проявіть свою громадську позицію! Долучайтеся до Ради з питань внутрішньо переміщених осіб!

eye

226

Опубліковано: 21.08.2023 16:26

Новини

img

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2023 року № 812 «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб» виконавчим комітетом Решетилівської міської ради Полтавського району Полтавської області заплановано утворення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі - Рада).

Рада утворюється з метою сприяння в реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО), сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів ВПО.

Персональний склад Ради утворюється у кількості 18 осіб, з яких чисельність внутрішньо переміщених осіб становить – 9 осіб та представників громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, — 3 особи.

До складу Ради входять внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є Решетилівська міська територіальна громада, в тому числі, які є представниками суб’єктів господарювання та в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.

До складу Ради входять по одному представнику від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проектів у межах адміністративно-територіальної одиниці, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду.

Основними критеріями відбору кандидатів у члени Ради, які оцінює орган, при якому утворено Раду, є бажання працювати на громадських засадах, активна участь у громадській діяльності, відповідність високим стандартам доброчесності, відсутність конфлікту інтересів, наявність особистих досягнень або реалізованих проектів у сфері захисту ВПО, наявність конкретних пропозицій щодо особистого вкладу в реалізацію мети та завдань Ради.

 

Оголошуємо відбір кандидатур серед внутрішньо переміщених осіб та представників громадських об’єднань, які здійснюють свою діяльність у сфері забезпечення та захисту прав ВПО, до персонального складу Ради.

Для участі у відборі необхідно подати документи в електронній та/або паперовій формі, а саме:

- заява; - завантажити

- документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт);

- документ про освіту (за наявності);

- мотиваційний лист кандидата, в якому викладаються обґрунтування для обрання його до складу Ради;

- відомості про контактний номер телефону та адресу електронної пошти кандидата (за наявності);

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія;

- листа громадського об’єднання щодо включення до складу Ради представника такого об’єднання.

Прийом документів здійснюється з 21.08.2023 року по 31.08.2023 року відділом сім’ї, соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Решетилівської міської ради за адресою: 38400, місто Решетилівка, вул. Шевченка, 23 каб. 101, тел. 0500691337, ел. пошта : reshsoczahyst@gmail.com

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію