• Пошук по документах

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ВСТУПУ У ДОБРОВІЛЬНІ ФОРМУВАННЯ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

eye

265

Опубліковано: 21.09.2022 08:40

Новини

img

Громадяни, які бажають брати участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, особливо в населених пунктах, які найбільш постраждали під час проведення воєнних дій, пов’язаних із збройною агресією Російської Федерації проти України, можуть долучитися до добровільних формувань цивільного захисту.

Відповідно до Статті 27 «Добровільні формування цивільного захисту», добровільні формування цивільного захисту утворюються під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків таких ситуацій, наслідків збройного конфлікту чи терористичних актів, а також для проведення відновлювальних робіт за рішенням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, центрального органу виконавчої влади, місцевої державної адміністрації, органу місцевого самоврядування.

Відповідно до пункту 4 Положення про добровільні формування цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 р. № 616, до складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки. Добровільні формування цивільного захисту на період виконання поставлених їм завдань на умовах повернення забезпечуються необхідним майном (приміщеннями, засобами зв’язку, автотранспортними засобами, оргтехнікою тощо) органом, що утворив таке формування.

Шановні громадяни! Для отримання інформації щодо порядку вступу до добровільного формування цивільного захисту необхідно звернутися в 10 державну пожежно-рятувальну частину (м. Решетилівка), за адресою: м. Решетилівка, вулиця Червонопартизанська, 5 або за номером телефону 2-18-64, 099-257-91-85 (головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Полтавського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області Горкун Ігор Іванович).

 

Полтавське районне управління ГУ ДСНС України у Полтавській області

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію