• Пошук по документах

Як пройшло стажування учнівської молоді в Решетилівській міській раді

eye

223

Опубліковано: 01.05.2023 09:07

Новини

img

Протягом минулого тижня з 24 по 28 квітня 15 хлопців та дівчат пройшли стажування в Решетилівській міській раді.

Стажерами були учні 4 навчальних закладів нашої громади: ОЗ "Решетилівський ліцей імені І.Л. Олійника", М'якеньківського та Глибокобалківського ЗЗСО І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом та Покровського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Також відбір на участь у програмі стажування пройшла учениця Миропільського ліцею Миропільської сільської ради Сумського району Сумської області, яка зараз проживає на території Решетилівської громади.

Міський голова Оксана Дядюнова та її перший заступник Інна Сивинська перед початком навчальних тренінгів побажали дітям поринути у світ органів місцевого самоврядування, цікаво провести тиждень і обов'язково отримати те, за чим прийшли.

Понеділок

Своїми знаннями та досвідом з молодим поколінням поділилися 5 спікерів.

З роботою Решетилівської міської ради стажерів познайомила секретар міськради Тетяна Малиш. Михайло Тітік розповів про особливості публічного виступу. Про діяльность депутата з дітьми говорила Оксана Хиль - депутат Решетилівської міської ради. Євгенія Канівець-Тітік свій виступ присвятила темі комунікації органів місцевого самоврядування з громадськістю. "Державні органи влади" - лекція від Максима Кордубана, якою закінчився насичений перший навчальний день.

 

Вівторок 

Цього дня дітей чекала поїздка до м. Полтава.

Спочатку учні завітали до Полтавської обласної ради, де учасників програми стажування тепло зустріли і поділилися своїм цінним досвідом роботи в органах місцевого самоврядування перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко та начальниця відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко.

Потім стажери віддвідали Обласний молодіжний центр, де заступниця директора Наталія Панченко провела для учнів тренінг на тему "Командоутворення".

Середа

Цей навчальний день розпочався з тренінгу від голови Молодіжної ради "Progress UA" Вікторії Криндач та її заступниці Євгенії Пасічник.

Дівчата, які декілька років тому самі були стажерами, розповіли про молодіжну політику в Україні, її мету та роботу на локальному, регіональному та національному рівнях.

Начальник економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Андрій Романов повідав про проєктний менеджмент. Особливу увагу приділив основним документам громади, розповів про дефіцити і шляхи їх закриття, співпрацю, залучення коштів та основні вимоги щодо зовнішнього фінансування та як звітуватися по проєктам.

Остання лекція була від Ростислава Гриба, який розповів про роботу комунального підприємства "Ефект", благоустрій громади та відповів на безліч питань від стажерів.

Після лекцій учасники програми стажування познайомилися з роботою відділів Решетилівської міської ради та відвідали ReLife FM.

Четвер

Цього дня стажери повноцінно відчули себе на місці працівників виконавчого комітету Решетилівської міської ради. Діти ознайомилися з особливостями роботи:

  • Відділу загально-інформаційної роботи, документообігу та управління персоналом;
  • Відділу економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій;
  • Відділу сім’ї, соціального захисту та охорони здоров’я;
  • Відділу архітектури та містобудування;
  • Відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища ;
  • Відділ з юридичних питань та управління комунальним майном
  • Відділу освіти;
  • Центру надання адміністративних послуг.

Працювали з документами, приймали заяви, розбирали проєкти, видавали довідки та виконували багато інших доручень.

Також цього дня учасники програми стажування були пристуні на засіданні виконавчого комітету Решетилівської міської ради.

П'ятниця

В останній день стажування учні відвідали засідання постійних депутатських комісій та сесію Решетилівської міської ради.

Наприкінці дня діти поділилися своїми враженнями, висновками та планами на майбутнє.

По завершенню усі учасники програми стажування учнівської молоді отримали сертифікати про проходження курсу.

Щиро віримо, що всі очікування від стажування справдилися.

#Решетилівська_МР_стажування

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію