• Пошук по документах

МЕШКАНЦІ ТА ВПО, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ, МОЖУТЬ ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА ОТРИМАННЯ ГРАНТІВ ДО 1500 ДОЛАРІВ США НА РОЗВИТОК СВОЇХ ГОСПОДАРСТВ

eye

183

Опубліковано: 04.05.2023 09:47

Новини

img

26 квітня 2023 року відбулася зустріч заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика з представниками міжнародної гуманітарної організації Mercy Corps, на якій було презентовано Програму підтримки економічної стійкості України (далі – програма), яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну чи фермерську діяльність. Програма буде впроваджуватися в Сумській, Чернігівській та Полтавській області.

Відповідно до цієї програми мешканці та внутрішньо переміщені особи, які проживають у Полтавській області, можуть подати заявку на отримання грантів до 1500 доларів США на розвиток своїх господарств.

Отримати відповідну фінансову допомогу можуть дрібні фермери та домогосподарства¹, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери², чия діяльність значно постраждала внаслідок війни (за винятком районів, де проходять активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності).

¹ До категорії дрібного фермерства входять особисті селянські господарства, самозайняті особи, фізичні особи-підприємці, що працюють на відносно невеликих земельних ділянках (до 2 га) та мають відносно невеликий обсяг товарообігу.

² Особи, зареєстровані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, перелік яких затверджено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України наказом від 22.12.2022 № 309, та проживають на території, яка контролюється урядом України.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі згідно з такими критеріями:
- чітка аргументація необхідності надання фінансової допомоги;
- відповідність бізнес-ідеї умовам та цілям програми підтримки;
- життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї;
- спроможність учасника програми реалізувати запропоновану бізнес-ідею;
- розуміння шляхів реалізації фермерської продукції;
- досвід ведення прибуткової фермерської діяльності;
- наявність соціальної або фінансової вразливості.

Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми.

Більше інформації про критерії програми для заявників можна знайти на сайті: https://uerp.mercycorps.org.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію