• Пошук по документах

До уваги виробників крафтової продукції та ремісників Решетилівщини!

eye

320

Опубліковано: 05.06.2023 13:55

Новини

img

До виконавчого комітету Решетилівської міської ради надійшов лист ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» (далі за текстом – АРР ТОТГ) з пропозицією щодо допомоги місцевим  виробникам крафтової продукції та ремісникам.

АРР ТОТГ після вимушеного виїзду із Нової Каховки, пов’язаної з окупацією Херсонщини, вже майже рік продовжує свою діяльність на території Черкащини в місті Умань. Команда впроваджує проєкти по розвитку та підтримці мікро та малого підприємництва в аграрній сфері та туризмі.

Сьогодні вони спільно з партнерами з Українського кластерного альянсу та соціальним підприємством «Це Крафт» звертаються до нас із пропозицією щодо налагодження співпраці в напрямку розвитку Решетилівської міської територіальної громади через формування та реалізацію  крафтового виробництва і ремісництва.

Їхня пропозиція та мета спільної діяльності – це  надати всебічну допомогу місцевим виробникам крафтової продукції і тим, хто має бажання почати виробництво або ремісництво.

Команда «Це Крафт» вже три роки, а АРР ТОТГ – від 2012 року займаються розвитком та підтримкою мікропідприємництва у сільських територіях України для розвитку економіки територіальних громад. Ми бачимо в цьому великі можливості для самозайнятості населення, особливо в умовах, коли вже рік іде повномасштабна війна та майже в кожній громаді є внутрішньо переміщені особи (далі за текстом – ВПО), які мають вміння та бажання, але не мають ресурсів їх реалізувати. Для підтримки мікровиробників і майстрів «Це Крафт» третій рік поспіль залучає та реалізує грантові програми, надає безкоштовні консалтингові послуги з дизайну, упаковки продукції, сприяє залученню внутрішніх та зовнішніх інвестицій.

АРР ТОТГ пропонує організувати цю роботу на Решетилівщині на постійній основі та, в подальшому, інформувати громаду про ті можливості, які будуть з’являтися у напрямках розвитку виробників, території, громадського сектору.

Просимо долучитися до вайбер-групу, де вони постійно публікують актуальні можливості (http://surl.li/fteuo).

Поширюємо інформацію про проєкт і запрошуємо виробників, майстрів, ремісників до заповнення анкети для створення Каталогу крафтовиків України –  https://forms.gle/hxzuFinCvHETjZHx9.

 

Для підтримки мікровиробників і потенційних виробників, Агенція разом з партнерами започатковує масштабний проєкт щодо розвитку виробництва крафтової продукції в громадах України, як відповідь на ті виклики, з якими сьогодні стикаються громади, особливо при залученні ВПО в життя території громади.

Дані заходи АРР ТОТГ реалізує в рамках проєкту «Збільшення продажів товарів і послуг ремісників для підтримки місцевих громад» за фінансування Посольства США в Україні (більше про проєкт –  http://surl.li/hkrel). 

Якщо Ви маєте бажання щось виробляти або вже виробляєте, прохання  повідомити про можливості співпраці з командою:

  • Бути представленим на платформі «Це Крафт» https://itscraft.com.ua/ і отримати додаткові продажі товарів.
  • Представлення на виставках, ярмарках, форумах.
  • Консультації із залучення інвестицій під виробництво.
  • Послуги з фотографування товарів (професійна предметна фотозйомка).
  • Участь у конкурсах БФ «ЦеКрафт» для отримання грантової допомоги.
  • Розробка логотипу або макету етикетки та друк 1000 екземплярів  – безкоштовно на конкурсній основі отримають 10 виробників.

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію