• Пошук по документах

ДО УВАГИ потенційних місцевих суб’єктів надання психологічної допомоги ветеранам та членам їх сімей!

eye

78

Опубліковано: 20.03.2024 15:58

Новини

img

Порядок та умови надання безоплатної психологічної допомоги особам, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членам сімей таких осіб, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни і членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, затверджені постановою Кабінету Міністрів України 29.11.2022 № 1338 (зі змінами) (далі – Порядок та умови)                                                             (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1338-2022-%D0%BF#Text).

 Наказом Мінветеранів від 14.12.2023 р. № 330, затверджено Порядок формування, ведення та доступу до Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (далі – Порядок) (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0067-24#Text). Зазначеним Порядком визначено механізм формування, ведення Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (далі – Реєстр), включення суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги до Реєстру, доступу та надання інформації з Реєстру.

Зокрема, передбачається розроблення та впровадження трирівневої система надання психологічної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей:

перший рівень – соціально-психологічна підтримка та супровід, яку надаватимуть соціальні працівники, помічники ветерана та інші особи, які пройшли відповідну підготовку;

другий рівень – психологічна допомога, яку можуть надавати психологи, які відповідають визначеним вимогам до фахівця;

третій рівень – включає комплексну медико-психологічну допомогу, яку забезпечують ліцензовані установи, в яких створено відповідні мультидисциплінарні команди мінімум з чотирьох фахівців (1 лікар-психіатр та 3 психотерапевти/психологи).

Психологічна допомога другого і третього рівня надається суб’єктами надання послуг та фахівцями із надання послуг, інформація про яких включена до Реєстру.

Суб’єктом надання послуг другого рівня може бути:

  • юридична особа незалежно від форми власності та організаційно-правової форми;
  • фізична особа – підприємець, яка надає психологічну допомогу                        та з якою перебувають у трудових відносинах фахівці;
  • фізична особа – підприємець, яка відповідає вимогам до фахівця.

Суб’єктом надання послуг третього рівня можуть бути юридичні особи незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізичні особи – підприємці, які надають комплексну медико-психологічну допомогу та:

1) провадять діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;

2) мають структурний підрозділ (центр психологічної реабілітації та/або травматерапії, або відділення медико-психологічної реабілітації тощо), укомплектований працівниками, що виконують роботу на підставі трудового договору (контракту) або за цивільно-правовими договорами, який забезпечує проведення мультидисциплінарною командою стаціонарної та/або амбулаторної, та/або дистанційної психологічної допомоги;

3) мають щонайменше один кабінет для прийому отримувачів послуг членами мультидисциплінарної команди та обладнане робоче місце у разі дистанційного надання послуг.

На другому та третьому рівнях Мінветеранів відшкодовуватиме надавачам вартість наданих послуг, а саме:

- 254,18 грн (без ПДВ) – на одну особу протягом однієї години роботи одного фахівця із надання послуг в індивідуальній формі – на другому рівні;

- 153 100 грн (без ПДВ) – глобальна ставка на місяць на одну команду                      з чотирьох фахівців за умови надання послуг із психологічної допомоги 50                   і більше отримувачам послуг протягом місяця – на третьому рівні.

Послуги можуть надаватися стаціонарно та/або амбулаторно, та/або дистанційно.

Щоб стати надавачем послуг та отримувати відшкодування від Мінветеранів (другий, третій рівні) потрібно подати заяву до Реєстру через „Кабінет надавача” https://veteranpsycho-help.mva.gov.ua/login.

Мінветеранів розроблено покрокову інструкцію (інформаційну рамку) щодо подання заяви в електронній формі для отримання послуги реєстрації                  в Реєстрі, розміщена за посиланням: https://mva.gov.ua/ua/veteranam/likuvannya-ta-reabilitaciya/centri-z-nadannya-poslug-psihologichnoyi-reabilitaciyi/nadavacham-poslug-iz-psihologichnoyi-reabilitaciyi.

Крім того, інформація щодо того як стати надавачем послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та отримати відшкодування від Мінветеранів розміщено на офіційному сайті за посиланням: https://mva.gov.ua/ua/news/yak-stati-nadavachem-poslug-iz-psihologichnoyi-dopomogi-dlya-veteraniv-i-chleniv-yih-simej-ta-otrimati-vidshkoduvannya-vid-minveteraniv.

Просимо потенційних суб’єктів надання психологічної допомоги звернутися до Центру надання соціальних послуг Решетилівської міської ради в термін до 24.03.2024.

Контакти: електронна пошта -  resh_сentеr@ukr.net, тел. 095 673 61 32

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію