• Пошук по документах

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ВЕСНЯНА КАМПАНІЯ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ ТВАРИН

eye

33

Опубліковано: 26.04.2024 11:19

Новини

img

Сказ – одна з найнебезпечніших летальних вірусних хвороб спільних для тварин та людей.

Оскільки основним джерелом вірусу сказу є лисиця червона, то його профілактика серед тварин дикої фауни є одним з основних заходів.

На території Полтавщини кампанії пероральної імунізації тварин в дикій фауні періодично проводились починаючи з 2007 року, з 2018 по 2021 рік - шляхом розповсюдження принад авіатранспортом.

Для ефективного розповсюдження вакцини основним принципом являється охоплення всієї території області, окрім населених пунктів, боліт, водоймищ, авто- та залізничних шляхів та місць проведення польових робіт.

Так, на території Полтавського району проведення весняної кампанії з пероральної імунізація диких м’ясоїдних тварин планується у травні 2024 року. Розповсюдження вакцини буде проведено шляхом ручного розкладання принад з вакциною на території мисливських угідь всіх форм власності.

Полтавське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертається до громадян, установ всіх форм власності і наголошує, що чіпати та переміщати принаду з вакциною в інше місце не можна.

 

Назад до розділу

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію